Stiftelsen Vasa studiebostäder sr. (Voas) och Luotsi Kiinteistöpalvelut Oy (Luotsi) ökar samarbetet
 • Stiftelsen Vasa studiebostäder sr. (Voas) och Luotsi Kiinteistöpalvelut Oy (Luotsi) ökar samarbetet

   

  VOAS kommer att fortsätta med att koncentrera fastighets- och underhållstjänsterna till fastighetsservicebolaget Luotsi. Genom att öka samarbetet kan båda företagen fokusera på sina kärnkompetensområden.

  Ökningen av samarbetet betyder att VOAS i fortsättningen kan fokusera ännu mera på bostadsuthyrning och köper underhållstjänsterna angående husteknik av Luotsi. VOAS fastighetstjänster kommer i fortsättningen att användas mera för lägenhetsrenoveringar och för att effektivisera arbetsprocessen.

  ”VOAS gör nästan 200 lägenhetsrenoveringar årligen.  Utvecklingen av denna process så kostnadseffektivt som möjligt, kommer att vara VOAS fastighetstjänsternas kärnuppgift”, konstaterar stiftelsens vd Marko Ylimäki.

  Båda parterna kan bättre svara på kundernas behov och få mera effektivitet genom att fokusera på kärnuppgifterna. Ett närmare samarbete fick en gnista när vi gick igenom strategin med Luotsi, som stiftelsen tagit i bruk för partnerskapsledning.

  ”Vi noterade båda att genom fokuseringen av kärnuppgifterna uppnår vi mera tillsammans”, konstaterar Luotsis vd Marco Hautaviita.

  Mera information:

  Marko Ylimäki, vd VOAS sr. 050-5210 534

  Marco Hautaviita, vd Luotsi Kiinteistöpalvelut Oy, 0400-668 521

  Kort om VOAS

  Stiftelsen Vasa studiebostäder har erbjudit hem till studeranden redan i 47 år. VOAS är en allmännyttig självständig stiftelse vars strävan är att erbjuda studiebostäder med god kvalitet och rimliga priser i Vasa. Vi har för tillfället ca 2 700 bostadsplatser. Stiftelsen hyr också ut kontors-, affärs- och daghemslokaler. Den årliga omsättningen är ca 10,4 miljoner euro.

  Kort om Luotsi

  Luotsi Kiinteistöpalvelut Oy är ett serviceföretag med omfattande fastighetsservice och nästan 50 års erfarenhet av branschen. Verksamhetsområdet är hela Vasa.  Luotsi är en stark och självständig lokal företagare, vilket betyder att det är möjligt att göra snabba beslut och reagera snabbt i nödsituationer. Runt 50 yrkeskunniga experter i fastighetsbranschen arbetar för Luotsi. Den årliga omsättningen är ca 3,3 miljoner euro.

Top