Tiedote liiketilojemme vuokralaisille 27.3.2020
 • Tiedote liiketilojemme vuokralaisille 27.3.2020

  Koronavirus on aiheuttanut liiketoiminnoillenne valtavia haasteita. Vuokranantajana halumme on tulla vastaan ja pitää kiinni luotettavista vuokralaisista. Tunnemme yrittäjien ahdingon poikkeuksellisessa tilanteessa, ja käsittelimme liiketilojen vuokriin kohdistuvia helpotustoimia säätiön hallituksessa 26.3.2020.

  Tarjoamme liiketilavuokralaisillemme mahdollisuuden 1–3 kk maksulykkäykseen. Säätiön säännöt edellyttävät kuitenkin vuokralaisen luottokelpoisuuden tarkistamista. Tarvitsemme myös vuokralaisena toimivalta yrittäjältä omavelkaisen takauksen ja hyväksytyn  luottopäätöksen maksulykkäystä koskevalle määrälle.

  Maksulykkäys toteutetaan vuokralaisen pyynnöstä. Teemme vuokran lykkäyksestä takaisinmaksusuunnitelman yhdessä vuokralaisen kanssa. Siirretyt vuokrat hoidettaisiin näin takaisinmaksusuunnitelman puitteissa, ja takaisinmaksuajaksi olemme alustavasti suunnitelleet kahdeksaatoista (18) kuukautta, jotta vuokralaisten kuukausirasitukset eivät nousisi liian korkeiksi. Olemme valmiita neuvottelemaan ja sopimaan järjestelyistä joustavasti, jotta sekä vuokralaisen että vuokranantajan toiminnan jatkuminen voidaan turvata.

  Suomen opiskelija-asunnot on pyytänyt ARA:n valvonnalta ohjausta tässä tilanteessa. Mikäli ohjeistus muuttuu, otamme sen huomioon. Olemme käyneet keskustelua myös Vaasan kaupunkikonsernin kanssa ja periaatteemme ovat hyvin pitkälti linjassa Vaasan kaupunkikonsernin ohjeistuksen kanssa.

  VOAS on voittoa tavoittelematon toimija, ja meidän tulee ottaa huomioon myös oman toimintamme tulevaisuuden edellytykset. Pääasiallinen toimintamme on vuokrata kohtuuhintaisia asuntoja opiskelijoille, joten liikkumavaramme vuokralaisten helpotusten suhteen ei ole kovin suuri.

  Lisätietoa ja toimintaohjeet:
  Reetta Hietaharju,
  kiinteistöpäällikkö
  050-3723 531


  Vaasassa, 27.3.2020

  Vaasan opiskelija-asuntosäätiö sr
  Marko Ylimäki
  toimitusjohtaja

Top